Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. σουπίτσες
250 γρ. καρδιές σέλερι ψιλοκομμένες
2 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κύβος ζωμού, κοτόπουλου ή λαχανικών
350 γρ βίδες ή φουζίλια (στριφτό ζυμαρικό)
1/2 φλιτζ. ελαφριά κρέμα
1,5 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λεμόνι
μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις σουπίτσες αφαιρώντας τα εντόσθια, πλένοντας και στεγνώνοντάς τες σε χαρτί κουζίνας. Αν είναι μεγαλύτερες , τις κόβουμε σε ροδέλες και τα πόδια σε κομμάτια.2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο βούτυρο και το λάδι μαζί, προσθέτουμε το σέλερι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά πριν προσθέσουμε τις σουπιές. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας και γυρίζοντας για 3 λεπτά ακόμη, ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι το κρασί να εξατμιστεί. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. βραστό νερό και τον κύβο ζωμού κομματιασμένο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα από τις σουπιές. Ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού , μπόλικο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε αμέσως.