Υλικά (2 μερίδες)
375 γρ φουζίλια
3 κουταλιές βούτυρο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/4 φλιτζ μπράντι
1/2 κουταλάκι καυτερή σος sambal oelek (Από ασιατικό παντοπωλείο)
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τοματοπολτός
1 φλιτζ κρέμα γάλακτος
250 γρ καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες
κόκκινο χαβιάρι ή μπρικ για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το μπράντι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την καυτερή σος, τον άνηθο, τον τοματοπολτό και τη κρέμα. Σιγοβράζουμε απαλά για 5 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει λίγο παχύρρευστη.
3. Προσθέτουμε στη σάλτσα το ζυμαρικό και το σολομό. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν, βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε στα πιάτα αμέσως, ρίχνοντας στο καθένα από μια κουταλιά χαβιάρι και γαρνίρουμε με ένα κλαράκι άνηθο.