Τσουρέκια Πασχαλινά 1 ψήφοι

Από ΣΟΦΙΑ Σ.
Τσουρέκια Πασχαλινά
 
 

Υλικά

1 κιλό και 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
3 φλ. βούτυρο
μισό κιλό ζάχαρη
1 φλ. γάλα
6 αυγά
250 γρ. αμυγδαλόψιχα
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια λεκάνη και το χτυπάμε με το χέρι μας για να ασπρίσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, την αμυγδαλόψιχα(κρατάμε λίγη για από πάνω), το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα διαλυμένα στο γάλα και τέλος το αλεύρι και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη αμυγδαλόψιχα και λίγη ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες