Τονοκροκέτες 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τονοκροκέτες
Ένας πολύ νόστιμος θαλασσινός μεζές, ταιριάζει πολύ με ούζο ή τσίπουρο.
 
 

Υλικά

4 μέτριες πατάτες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
400 γρ. τόνος κονσέρβα σε ελαιόλαδο στραγγισμένο

Εκτέλεση

Τρυπάτε τις πατάτες σε πολλά σημεία με πιρούνι και τις ψήνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 λεπτά, γυρίζοντας 1 φορά, ώσπου να ψηθούν και να μαλακώσουν. Μπορείτε να τις ψήσετε και σε φούρνο συμβατικό για περισσότερο χρόνο. Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Βάζετε την σάρκα σε μπόλ, την λιώνετε και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε κροκέτες και τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τις λαδώνετε και από πάνω και τις ψήνετε για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν καλά, σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ.
Μπορείτε να τις τηγανίσετε επίσης άμα θέλετε σε λίγο λάδι και να τις αφήσετε να στραγγίσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες