Υλικά
Ρύζι μαγειρεμένο
αυγό
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι
αυγό
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Μπορούμε να κάνουμε τις τηγανίτες από σκέτο άσπρο ρύζι ή από πιλάφι που περίσσεψε.Οι αναλογίες είναι απλές.
Μετράμε για κάθε 1 φλ. ρύζι, 1 αυγό. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε στο τηγάνι από μια κουταλιά ρύζι και την πατικώνουμε λίγο να απλώσει. Άμα ψηθεί από την μία μεριά την γυρνάμε από την άλλη. Μπορούμε να προσθέσουμε στην τηγανίτα μας άνηθο, μαϊντανό ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε.
|