Τέλειοι κουραμπιέδες 9 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Τέλειοι κουραμπιέδες
Πιο τέλειους κουραμπιέδες δεν έχετε φάει. Είναι πραγματικά υπέροχοι, αφράτοι και αρωματικοί.
 
 

Υλικά (30 περίπου κομμάτια)

2 φλ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
1 φλ. καφέ μαστίχα ή κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 φλ. αλεύρι
άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει. Μετά ρίχνουμε την άχνη, τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα. Μετά από λίγο ρίχνουμε τη μαστίχα ή το κονιάκ, τις βανίλιες και τέλος το μπέικιν με το αλεύρι κοσκινισμένα. Η ζύμη μας δεν θέλουμε να είναι πολύ σκληρή, θέλουμε να μπορούμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας, να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και αφράτη. Βάζουμε τους κουραμπιέδες μας σε ένα ταψί, και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά. Τους βγάζουμε, τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη.
4 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες