Αστέρια κουραμπιέδες 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Αστέρια κουραμπιέδες
Υπέροχοι κουραμπιέδες!
 
 

Υλικά (15 κομμάτια περίπου)

1 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/2 φλ. ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για λίγο στον φούρνο ή στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Κατόπιν χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ για περίπου 15 λεπτά μέχρι το μίγμα μας να γίνει λευκό και αφράτο. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα εναλλάξ ζυμώνοντας ελαφρά. Εάν το μίγμα μας κολλάει στα χέρια μας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
Κόβουμε κομμάτια από την ζύμη μας και με κουπ πατ που έχει το σχήμα αστέρι και βάζουμε τους κουραμπιέδες μας σε ένα ταψί αβουτύρωτο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες