Συνοδευτικό πιάτο λαχανικών 2 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Συνοδευτικό πιάτο λαχανικών
Το πιάτο αυτό συνοδεύει πιάτα με κρέας, ψάρι κλπ. τα οποία έχουν πλούσια σάλτσα, δηλ. το ίδιο είναι σχετικά στεγνό.
 
 

Υλικά (5-6)

3 κουταλιές ελαιόλαδο ή 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο καρότο σχισμένο σε λεπτές λωρίδες με τον αποφλοιωτή
250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε ανθάκια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη μικρά τετράγωνα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά Γούστερσος

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με σφιχτό σκέπασμα, τηγανίζουμε στο λάδι, ή στο μίγμα λάδι-βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να ευωδιάσει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά όλα μαζί και βάζουμε αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το νερό που αποδίδουν τα μανιτάρια, οπότε και τα υπόλοιπα, σχετικά σκληρά, λαχανικά μαγειρεύονται στον ατμό μέσα σε 10-15 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε ανακατεύοντας τη Γούστερσος και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες