Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ φιλέτα στρουθοκαμήλου
4 κουταλιές αλεύρι
100 γρ μανιτάρια από κονσέρβα στραγγισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές βούτυρο
1,25 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιές τοματοπολτός
1 φλιτζάνι ελαφριά ξινή κρέμα
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
2 φλιτζάνι χυλοπίτες
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες πάχους 5-7 χιλ. και μήκους 5 εκ. Αναμιγνύουμε 1 κουταλιά αλεύρι με το αλάτι. Καλύπτουμε το κρέας με το μίγμα του αλευριού.Σοτάρουμε γρήγορα το κρέας στην κατσαρόλα με λίγο λάδι.Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά,μέχρι το κρεμμύδι να γίνει τρυφερό και τραγανό. Βγάζουμε το κρέας και τα μανιτάρια από την κατσαρόλα.2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το υπόλοιπο αλεύρι. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάζει.Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα.Ρίχνουμε την ξινή κρέμα και το κρασί.Αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην βράσει. Σερβίρουμε πάνω στο καυτό ζυμαρικό με βούτυρο.