Κοτόπουλο στρογκανόφ με ταλιατέλες 5 ψήφοι

Κοτόπουλο στρογκανόφ με ταλιατέλες
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους (περίπου 1/4 φλιτζ.)
120 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλιτζ. γάλα
1/2 κουταλάκι σκορδόσκονη
l/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο κομμένο ή 1/8 κουταλάκι ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
2 φλιτζ. κοτόπουλο βρασμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλιτζ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά κόκκινη κομμένες σε λεπτές φέτες
250 γρ. ταλιατέλες πράσινες (με σπανάκι)
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζ. ξινή κρέμα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά βούτυρο για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα μανιτάρια και μετά το γάλα, τη σκορδόσκονη, το πιπέρι, το θυμάρι και τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις ελιές και ζεσταίνουμε καλά. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με 2 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα στο μίγμα του κοτόπουλου και ζεσταίνουμε καλά.Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο καυτό ζυμαρικό και γαρνίρουμε με επί πλέον φέτες ελιάς.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες