Υλικά (1 τσουρέκι)
4 αυγά
350 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια ζάχαρη
15 γραμμάρια μαγιά μπύρας
100 ml χλιαρό γάλα
350 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια ζάχαρη
15 γραμμάρια μαγιά μπύρας
100 ml χλιαρό γάλα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το προζύμι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιά μπύρας ,το χλιαρό γάλα και 50 γραμμ. αλέυρι. Ανακατέψτε τα έως ότου φτιάξετε μια μαλακιά ζύμη, την οποία θα σκεπάσετε με ένα καθαρό πανί και θα αφήσετε να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος για μία περίπου ώρα.Αδειάστε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίξτε μια λακουβίτσα στη μέση. Ρίξτε μέσα τα αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει, μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα υλικά, παίρνοντας το αλεύρι λίγο λίγο. Τέλος ενσωματώστε λίγο λίγο το μαλακό βούτυρο. Προσθέστε το προζύμι που πρέπει να έχει γίνει σαν αφρός. Ζυμώστε τα έως ότου φτιάξετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη στη συνέχεια να σταθεί για 5 ώρες. Χωρίστε τη ζύμη σε 3 μέρη και πλάστε ένα κορδόνι με το καθένα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Φτιάξτε πλεξίδα με τα κορδόνια, τοποθετήστε τη σε ένα ταψί και ψήστε για μισή ώρα.