Υλικά
6 φλ. αλεύρι
11/2 φλ. βιτάμ
2 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. γάλα
4 κρόκοι αυγών
1/2 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 κ.γ. κοφτά μπέϊκιν
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
11/2 φλ. βιτάμ
2 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. γάλα
4 κρόκοι αυγών
1/2 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 κ.γ. κοφτά μπέϊκιν
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε το βούτυρο σε λεκάνι και το χτυπάμε να ασπρίσει καλά. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ζεστάνουμε το γάλα να είναι χλιαρό και το προσθέτουμε και αυτό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα. Ρίχνουμε και το ξύσμα και αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, που θα μπορούμε να την πλάσουμε.Πλάθουμε τα τσουρέκια μικρά, όχι πολύ μεγάλα, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ζάχαρη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20΄ ή μέχρι να ροδίσουν.