Υλικά (4-6 μερίδες)
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 500 γρ κατεψυγμένο
175 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γρ ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο
2 κουταλάκι τσίλι σκόνη
2 κουταλάκι κουρκούμη (τούρμερικ)
2 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
2 κουταλάκια σπόροι κόλιαντρο
1 κουταλάκι σκόνη κολίαντρου
1 κουταλάκι σπόροι κίμινου
1,5 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
400 γρ τομάτες από κονσέρβα
175 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γρ ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο
2 κουταλάκι τσίλι σκόνη
2 κουταλάκι κουρκούμη (τούρμερικ)
2 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
2 κουταλάκια σπόροι κόλιαντρο
1 κουταλάκι σκόνη κολίαντρου
1 κουταλάκι σπόροι κίμινου
1,5 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
400 γρ τομάτες από κονσέρβα
Εκτέλεση
1. Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 2,5 εκ. αφαιρώντας τους χοντρούς μίσχους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.2. Στο μεταξύ κόβουμε το τζίντζερ σε λωρίδες πάχους 3 χιλ. περίπου, το βάζουμε στο τηγάνι και σιγοτηγανίζουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι, την κουρκούμη, το γκαράμ μασάλα, τους σπόρους και τον αλεσμένο κολίαντρο, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.Προσθέτουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε, για να καλυφθεί από το μίγμα των λαχανικών. Προσθέτουμε τις τομάτες με το χυμό τους και το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας. Βάζουμε αρκετό βραστό νερό, ώστε να μην κολλήσει το σπανάκι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν το σπανάκι και οι τομάτες. Το σερβίρουμε καυτό.