Σπαγγέτι κρεολών
Αντί για φρέσκες ντομάτες και μπριζόλα από στρογγυλό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαγειρεμένες ντομάτες, ξεσποριασμένες και ξηραμένο ή καπνιστό μοσχάρι (από 120 ως 250 γρ.)
Υλικά
½ φλ. σπαγγέτι ή μακαρόνι
250 γρ. μπριζόλα από στρογγυλό
3 κουταλιές βούτυρο
2 ντομάτες
? φλ. τυρί τριμμένο
1 φέτα κρεμμύδι ψιλοκομμένη ή τριμμένη
½ κουταλάκι αλάτι
250 γρ. μπριζόλα από στρογγυλό
3 κουταλιές βούτυρο
2 ντομάτες
? φλ. τυρί τριμμένο
1 φέτα κρεμμύδι ψιλοκομμένη ή τριμμένη
½ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
1. Σπάζουμε το ζυμαρικό σε μικρά κομμάτια, τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.2. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες.
3. Βάζουμε τη σάρκα της ντομάτας στη φωτιά μαζί με το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε, καλά σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
4. Ψιλοκόβουμε το κρέας, το βάζουμε στη φωτιά σε ένα καυτό τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι από κόκκινο να γίνει σκούρο και αμέσως το προσθέτουμε στην ντομάτα με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε επίσης το βρασμένο ζυμαρικό, το βούτυρο, το τυρί και το αλάτι.
5. Αναμιγνύουμε τα συστατικά ανασηκώνοντάς τα με ένα πιρούνι (ή δυο πιρούνια), αφήνοντάς τα στο μεταξύ πάνω από καυτό νερό.
6. Το σερβίρουμε πολύ καυτό.