Υλικά (4 μερίδες)
10 φιλέτα αντσούγας
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σ
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
ερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σ
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
ερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
1. Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις αντσούγες, τις οποίες λιώνουμε με το πιρούνι και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα σκόρδου-λαδιού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Ζεσταίνουμε για να βράσει για 8-10 λεπτά, ώστε να μειωθεί λίγο η σάλτσα.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
3. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα με μπόλικη παρμεζάνα και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε κάθε πιάτο κατά τη γεύση.