Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι
2-3 σακούλες μεγάλες αχινοί φρέσκοι
2-3 πεπεροντσίνια κόκκινα ξηρά
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 σακούλες μεγάλες αχινοί φρέσκοι
2-3 πεπεροντσίνια κόκκινα ξηρά
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τους αχινούς κρατώντας μόνο το εσωτερικό τους (τα αβγά).2. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σάλτσα ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα τηγάνι, όπου τηγανίζουμε τα πεπεροντσίνια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Το σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 7-10 λεπτά. Βγάζουμε και πετάμε τα πεπεροντσίνια.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με τα σπαγγέτι, τα οποία στη συνέχεια περιχύνουμε με το ωμό περιεχόμενο των αχινών και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.