Σπαγγέτι πιτσαγιόλα 4 ψήφοι

Σπαγγέτι πιτσαγιόλα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


250 γρ. σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε επιμήκη φετάκια
1/2 κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε επιμήκη φετάκια
400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
1 κουταλιά κάπαρη
30 γρ. ελιές μαύρες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/16 κουταλάκι ζάχαρη
1/16 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά κρασί κόκκινο
1/4 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/4 κουταλάκι βασιλικός ξηρός

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κάπαρη, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη και το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες