Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι, στραγγισμένος και τριμμένος
2 κουταλιές τοματοπολτός
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
600 ml σος Μπεσαμέλ πολύ αραιή
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας τα μανιτάρια για 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και το κρασί στην Μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε χαμηλή φωτιά ξαναζεσταίνουμε τη σάλτσα και βαθμιαία ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τόνο και τα στραγγισμένα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να αναμιχθούν καλά και να ζεσταθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
5. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
|