Σπαγγέτι garam assam (Μαλαισίας) 2 ψήφοι

Σπαγγέτι garam assam (Μαλαισίας)
Garam είναι μαλαισιανή λέξη και σημαίνει "να μη μπορεί κανείς να σου αντισταθεί.
Το πιάτο Garam Assam είναι γνωστό για την ικανότητά του να φτιάχνει την όρεξη με
την διαπεραστική ξινούτσικη γεύση του.

 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


600 γρ. σφιχτό ψάρι ή μεγάλες γαρίδες
2 γεμάτα κουταλάκια πάστα ταμαρίνδης
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
8 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. σπαγγέτι ή πένες βρασμένες και στραγγισμένες

Υλικά που πρέπει να κοπανίσουμε μαζί:
10 φέτες lengkuas (ρίζα παρόμοια με το τζίντζερο.
Σε μορφή σκόνης βρίσκεται σε ταϊλανδέζικα παντοπωλεία). Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τζίντζερ.
1/2 κομμάτι κουρκούμη σε μέγεθος δακτύλου (εναλλακτικά 1 κουταλάκι σκόνη).
4 φουντούκια
20 κρεμμυδάκια στιφάδου
1/2 κουταλιά πάστα γαρίδας
4 τσίλι
1 μίσχος δυοσμαρίνης

Εκτέλεση

1. Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα κοπανισμένα υλικά σε λάδι για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε λίγο χυμό ταμαρίνδης και τηγανίζουμε αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό.
3. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ταμαρίνδης, ζάχαρη και αλάτι.
4. Το αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το κρέας και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
5. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες