Σπαγγέτι με σάλτσα μπανάνας
Μια γευστικότατη κρεμώδης και γλυκοκαυτερή σάλτσα που ταιριάζει θαυμάσια με το ζυμαρικό.
Υλικά (2)
250 γρ. σπαγγέτι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 καυτερή πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρυζόξυδο ασιατικό
1 κουταλιά γλυκοκαυτερή σος ασιατική
1 μπανάνα όχι πολύ ώριμη
½ ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1 καυτερή πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ρυζόξυδο ασιατικό
1 κουταλιά γλυκοκαυτερή σος ασιατική
1 μπανάνα όχι πολύ ώριμη
½ ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.2. Στο μεταξύ, βάζουμε στο μπλέντερ την πιπεριά, το σκόρδο, το ρυζόξυδο, τη γλυκοκαυτερή σος και το ελαιόλαδο και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν μια λεπτή κρέμα. Μετά προσθέτουμε την μπανάνα, το μαϊντανό και αλάτι.
3. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν τελείως. Γαρνίρουμε με το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.