Σπαγγέτι ή ρύζι βερσιλιας (spaghetti o riso al tonno) 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Σπαγγέτι ή ρύζι βερσιλιας (spaghetti o riso al tonno)
Μια παλιά συνταγή από τη Βερσίλια, την τοσκανική παράκτια πεδιάδα βόρεια της Πίζας και, αν και σήμερα δεν είναι και τόσο συνηθισμένη όσο ήταν παλιότερα, αξίζει να την ανακαλύψουμε ξανά. Είναι το ίδιο καλή με σπαγγέτι, με κοντό ζυμαρικό όπως οι πένες, ή με ρύζι.
 
 

Υλικά (6)

500 γρ. σπαγγέτι
250 γρ. φρέσκος τόνος
4 ολόκληρες αλμυρές αντσούγες πλυμένες και ξεκοκαλισμένες, ή 8 αν είναι από κονσέρβα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη και καθαρισμένη
? φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. ντομάτες από κονσέρβα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά στο λάδι μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει. Βάζουμε τις αντσούγες και τον τόνο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς, μετά προσθέτουμε το κρασί και τις ντομάτες και βάζουμε αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, ανακατεύοντας που και που.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

0 αστέρια από 1 επισκέπτες