Υλικά
2 φέτες σφυρίδα
½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
2 φρέσκιες ντομάτες
1 ποτήρι μαυροδάφνη
κονιάκ
ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλλας
γαρύφαλλο
λίγη ζάχαρη
ημίχονδρο αλάτι με μίγμα αποξηραμένων λαχανικών
πιπέρι
½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
2 φρέσκιες ντομάτες
1 ποτήρι μαυροδάφνη
κονιάκ
ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλλας
γαρύφαλλο
λίγη ζάχαρη
ημίχονδρο αλάτι με μίγμα αποξηραμένων λαχανικών
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά μαρινάρουμε τα κοκκάρια σε κονιάκ για 30 λεπτά. Έπειτα τα περνάμε από χλιαρό νερό με ζάχαρη και τα σοτάρουμε, για να καραμελώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε πρώτα, με το βαλσάμικο ξύδι και μετά με τη μαυροδάφνη. Βάζουμε στο τηγάνι 2 δαφνόφυλλα, το ξυλαράκι της κανέλλας, τα γαρύφαλλα με ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Λαδώνουμε τις φέτες της σφυρίδας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα από το τηγάνι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 °C.