Υλικά (6 μερίδες)
1 1/2 κιλό σάρπες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
φασκόμηλο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε τις σάρπες και τις καθαρίζετε καλά, αφαιρώντας τη μαύρη μεμβράνη από μέσα. Τις αλατίζετε, τις πιπερώνετε και αν είναι μεγάλες τις χαράζετε στη μέση.2. Αλείφετε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο, βάζοντας εκεί που έχετε τη μαύρη μεμβράνη (στην κοιλιά της σάρπας), λίγο φασκόμηλο.
3. Ετοιμάζετε λαδολέμονο και το ρίχνετε στα ψάρια, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-55λεπτά.