Σαρδέλες ψητές σε αμπελόφυλλα
Οι σαρδέλες τρώγονται ευχάριστα και με πολλούς τρόπους. Σήμερα θα τις φάμε ψητές σε αμπελόφυλλα. Δοκιμάστε τις, θα ξετρελαθείτε!
Υλικά (4-5 μερίδες)
1 κιλό φρέσκιες σαρδέλες.
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 φούχτα αμπελόφυλλα
αλάτι
Μαρινάδα:
1/3 φλ. Ελαιόλαδο
1/3 φλ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ μουστάρδα σκόνη
λίγο αλάτι
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 φούχτα αμπελόφυλλα
αλάτι
Μαρινάδα:
1/3 φλ. Ελαιόλαδο
1/3 φλ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ μουστάρδα σκόνη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και αλατίστε τις σαρδέλες. Ετοιμάστε μια μαρινάδα και περιχύστε τις σαρδέλες. Τοποθετείστε από πάνω τα κρεμμύδια. Αφήστε 1 ώρα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα αμπελόφυλλα. Αλείψτε τα με τη μαρινάδα. Τυλίξτε από μία σαρδέλα σε κάθε αμπελόφυλλο. Αλείψτε με μαρινάδα.4Λαδώστε μια σχάρα και τοποθετείστε σε 9-10 εκατοστά απόσταση από τα κάρβουνα. Ψήστε τις σαρδέλες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρονται ζεστές με χυμό λεμόνι.