Υλικά
1 δόση χαλβά (βλ. συνταγή ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ)
για την κρέμα:
1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. κρύο νερό
1 κάψουλα βανίλια
για την κρέμα:
1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. κρύο νερό
1 κάψουλα βανίλια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το χαλβά και τον μοιράζουμε σε 2 τετράγωνα τσέρκια 25Χ25 το καθένα. Το αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη να κρυώσει καλά και να σφίξει.Βάζουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα πριν το μείγμα πάρει βράση. Ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς. Μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στον χαλβά, στο πρώτο τσέρκι, και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη μόλις κρυώσει ελαφρώς. αφαιρούμε έπειτα τη μεμβράνη και με προσοχή να μη σπάσει, ξεφορμάρουμε το δεύτερο κομμάτι χαλβά από το τσέρκι και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα. Έπειτα με προσοχή ξεφορμάρουμε όλο το γλυκό από το τσέρκι και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια. Τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.