Υλικά
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κεσέ γιαούρτι αγελάδας
2 κ. γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κοφτή κοπανισμένη μαστίχα Χίου
Για το σιρόπι
1 1/2 φλ. νερό
2 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κεσέ γιαούρτι αγελάδας
2 κ. γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κοφτή κοπανισμένη μαστίχα Χίου
Για το σιρόπι
1 1/2 φλ. νερό
2 1/2 φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.Για το σιρόπιασμα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά.
Αφού ψηθεί το γλυκό μας σιροπιάζουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
|