Σάμαλι 4 ψήφοι

Σάμαλι
 
 

Υλικά

3 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
ξύσμα ενός λεμονιού
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
-Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί
-Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
-Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
-Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
-Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες