Σάλτσα ζυμαρικού μπολονέζ
Μια παραλλαγή της περίφημης σάλτσας ραγού της Μπολόνιας, που φέρεται επίσης ως αυθεντική! Εδώ έχουμε τρεις απλές φάσεις: (α) Σκουραίνουμε τα λαχανικά και το κρέας, (β) συμπυκνώνουμε των γευστικών υγρών πάνω στα προηγούμενα,ώστε να φτιαχτούν στρώματα γεύσεων και (γ) τα καλύπτουμε με υγρό και τα σιγοβράζουμε, μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα κρέατα να γίνουν τρυφερά. Το ραγού πρέπει να είναι πλούσιο αλλά όχι βαρύ. Το ραγού είναι σάλτσα κρέατος με ντομάτα και όχι σάλτσα ντομάτας με κρέας!
Υλικά (4 μερίδες)
1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
250 γρ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζ. καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
3/4 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 φλιτζ. κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
350 γρ. κιμάς βοδινού από σβέρκο
250 γρ. κιμάς από μοσχαράκι
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τοματοπολτός διαλυμένος σε 10 κουταλιές ζωμό βοδινού
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
250 γρ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζ. καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
3/4 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 φλιτζ. κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
350 γρ. κιμάς βοδινού από σβέρκο
250 γρ. κιμάς από μοσχαράκι
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές τοματοπολτός διαλυμένος σε 10 κουταλιές ζωμό βοδινού
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση