Σάλτσα Μεταξά 36 ψήφοι

Από ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ Φ.
Σάλτσα Μεταξά
Είναι καθαρά μια σάλτσα η οποία σερβίρεται με κρέας. Εδώ στα εξωτερικό είναι η πιο φημισμένη ελληνική σάλτσα,την προτιμούμε στον γύρο ή σε οποιοδήποτε κρέας στο φούρνο με κασέρι και ακόμα την προσθέτουμε στο σερβίρισμα. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για να δώσουμε στο τραπέζι μας μια άλλη νότα στη γεύση.
 
 

Υλικά (2 μερίδες)

πιπεριές κόκκινες
μανιτάρια
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι άσπρο
κρέμα γάλακτος
κονιάκ μετάξια
σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και κατόπιν τα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά. Αφού μαραθούν τα σβήνουμε με το κονιάκ μεταξά και προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος. Σιγοβράζουμε την σάλτσα μας προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας και λίγη σάλτσα ντομάτας ώστε το χρώμα τις σάλτσα μας να γίνει ροζ. Ανακατεύουμε συχνά διότι υπάρχει κίνδυνος να μας κολλήσει. Όταν η κρέμα γάλακτος δέσει τότε την αφαιρούμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο κονιάκ και την σερβίρουμε στο τραπέζι ή και πάνω στο κρέας με κασέρι στο φούρνο.
3 αστέρια από 36 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες