Υλικά (8 μερίδες)
500 γρ. πένες ή μακαρονάκι, τρίχρωμο κατά προτίμηση
2/3 φίτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλάκια μουστάρδα Ντιζόν
2/3 φλιτζ. μαγιονέζα
2 μεγάλοι μίσχοι σέλερι κομμένοι σε διαγώνιες φέτες
6 χοντρές λωρίδες μπέικον, βρασμένες και κομμένες
2 αυγά σφιχτοβρασμένα και κομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
πάπρικα (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και όλα τα άλλα συστατικά στο ντρέσινγκ, αναμιγνύουμε προσεκτικά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Παγώνουμε καλά πριν σερβίρουμε.