Σαλάτα καρότου η παπάγιας
Σε κάποιες χώρες η ωμή παπάγια είναι δυσεύρετη, για αυτό σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά τα καρότα ή λάχανο. Συνιστούμε να σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως μόλις την ετοιμάσετε, καθώς τα ταϊλανδέζικα ντρέσινγκ δε έχουν τα απαραίτητα έλαια που βοηθούν τα λαχανικά να παραμένουν φρέσκα για πολλή ώρα.
Υλικά (4)
2 φλιτζάνια καρότα ή ωμή παπάγια ή λάχανο ή αγγούρι, ψιλοκομμένα
8 φρέσκες πιπεριές τύπου bird?s eye, πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας ανάλατα, ψημένα φιστίκια, χοντροκομμένα
5-6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες αλεσμένες γαρίδες
Ντρέσινγκ
? του φλιτζανιού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
½ του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
½ του φλιτζανιού χυμό λάιμ (lime)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
8 φρέσκες πιπεριές τύπου bird?s eye, πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας ανάλατα, ψημένα φιστίκια, χοντροκομμένα
5-6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες αλεσμένες γαρίδες
Ντρέσινγκ
? του φλιτζανιού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
½ του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
½ του φλιτζανιού χυμό λάιμ (lime)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
Εκτέλεση
1. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ ανακατέψτε όλα τα υλικά και αφήστε τα στην άκρη.2. Ψιλοκόψτε τα καρότα ή οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα λαχανικά, ξεπλύνετε σε κρύο νερό και στραγγίξτε καλά.
3. Ανακατέψτε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ προσθέτοντας τις πιπεριές εάν προτιμάτε τη σαλάτα σας πιο πικάντικη.
4. Βάλτε σε σαλατιέρα και γαρνίρετε με τα χοντροκομμένα φιστίκια και τις γαρίδες.