Σαλάτα caesar χωρίς αντζούγιες
Κάθε φορά που κάνω τραπέζι σε φίλους την φτιάχνω σε μεγάλη ποσότητα γιατί πάντα τελειώνει και ζητούν κι άλλη!
Υλικά (4-6 μερίδες)
2 μεγάλα μαρούλια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. μαγιονέζα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένο τυρί Regato
150 γρ. μπέικον
1 πακέτο κρουτόν φυσική γεύση
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. μαγιονέζα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένο τυρί Regato
150 γρ. μπέικον
1 πακέτο κρουτόν φυσική γεύση
Εκτέλεση
Στην μουλινέτα βάζουμε τις σκελίδες σκόρδο να κομματιαστούν. Στην συνεχεία προσθέτουμε τη μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε καλά, πρέπει το μίγμα να είναι παχύρευστο (σαν σιρόπι). Τη σάλτσα είναι καλύτερο να την φτιάξουμε από την προηγουμένη μέρα και να την βάλουμε στο ψυγείο για να δέσει.Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην σαλατιέρα. Βάζουμε την σάλτσα και τα ανακατεύουμε παρά πολύ καλά. Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ παχύρευστη προσθέστε κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε, αν σας φαίνεται πολύ ρευστή θέλει και άλλη μαγιονέζα.
Το μπέικον το κόβουμε σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά, και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά να τσιγαριστούν.
Στην συνεχεία προσθέτουμε στην σαλάτα τα τυριά, το τσιγαρισμένο μπέικον και τα κρουτόν, ανακατεύουμε πολύ καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Σημ: Για να είναι κάπως πιο διαιτητική χρησιμοποιείστε μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Η γεύση παραμένει η ιδία!