Υλικά (4 μερίδες)
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
300 γρ. ρύζι (κοντόκοκκο κατά προτίμηση, αλλά κάθε μη παρμπόιλ κάνει)
5 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότεροι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κρόκοι αυγών
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
300 γρ. ρύζι (κοντόκοκκο κατά προτίμηση, αλλά κάθε μη παρμπόιλ κάνει)
5 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότεροι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κρόκοι αυγών
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτάΒράζουμε το ρύζι σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει αλντέντε.
Στο μεταξύ λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χτυπάμε μαζί με τους κρόκους σε ένα μπολ.
Μόλις γίνει το ρύζι, το στραγγίζουμε και αμέσως το προσθέτουμε ανακατεύοντας στους κρόκους (ώστε η θερμότητα του ρυζιού να τους μαγειρέψει) και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο που ρίχνουμε.
Τελικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα (για όσους θέλουν).
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Α. Χρησιμοποιούμε ολόκληρα τα αυγά και όχι μόνο τους κρόκους. Μπορούμε μάλιστα να τα βάλουμε μαζί με το σκόρδο στο μπλέντερ και να γίνουν ένας ωραίος κίτρινος ζωμός με πολλή γεύση.
Β. Βράζουμε το ρύζι μαζί με 1 κύβο ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου (προσοχή στο αλάτι).