Υλικά (6)
500γρ. ριγκατόνι ή πένες
500 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα
100 γρ. ελιές καλαματιανές ή άλλες μαύρες ελιές από άλμη χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές τσάιβς φρέσκα ψιλοκομμένα
1/3κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
? φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
ντομάτες σαλάτας για γαρνίρισμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
500 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα
100 γρ. ελιές καλαματιανές ή άλλες μαύρες ελιές από άλμη χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές τσάιβς φρέσκα ψιλοκομμένα
1/3κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
? φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
ντομάτες σαλάτας για γαρνίρισμα
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σάλτσα να μείνει 30 λεπτά.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και όπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε το μίγμα καλά, γαρνίρουμε με φέτες ντομάτας και σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.