Υλικά
1/2 κιλό Αλεύρι
1,5 κούπα Γάλα
10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
400 γρ. Πατάτες (4 Μέτριες)
5 κουταλιές κοφτές Ζάχαρη
1 Αυγό
Αλάτι
1,5 κουταλιά Βούτυρο
Βούτυρο για το ταψί
1,5 κούπα Γάλα
10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
400 γρ. Πατάτες (4 Μέτριες)
5 κουταλιές κοφτές Ζάχαρη
1 Αυγό
Αλάτι
1,5 κουταλιά Βούτυρο
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
-Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα ανακατεύοντας.-Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
-Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
-Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λειώνουμε.Όταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το αλάτι το αυγό, το βούτυρο λειωμένο και τις πατάτες.
-Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
-Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
-Ψήνουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.