Υλικά
3 κούπες Αλεύρι
40 ml "πράσινη" μπύρα
1/2 κούπα Γάλα χλιαρό
1 Αυγό
30 γρ. Φρέσκια Μαγιά
1,5 κουταλιά Αλάτι
Λίγο τριμμένο Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
40 ml "πράσινη" μπύρα
1/2 κούπα Γάλα χλιαρό
1 Αυγό
30 γρ. Φρέσκια Μαγιά
1,5 κουταλιά Αλάτι
Λίγο τριμμένο Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα ανακατεύοντας.Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά, την μπύρα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
Όταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε μπάλα.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σε μέγεθος χοντρού κεριού και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους βερίκοκου.
Τα πλάθουμε στρόγγυλα ή οβάλ και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών μεταξύ τους επειδή κατά το ψήσιμο φουσκώνουν.
Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλοίφουμε τα ψωμάκια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.