Ψητό κοτόπουλο σε μαρινάτα γιαουρτιού 11 ψήφοι

Ψητό κοτόπουλο σε μαρινάτα γιαουρτιού
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κοτόπουλο 1.500 γραμ.
περίπου 200 γραμ. γιαούρτι
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι τσαγιού κοφτή αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κοτόπουλο, το κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε την πέτσα και τις φτερούγες. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνετε στα μπούτια, στο στήθος και σε όλα τα ψαχνά βαθιές σχισμές κάθε 2 εκατ. Βάζετε το κοτόπουλο σε λεκάνη, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τη μαρινάτα που θα ετοιμάσετε, ανακατεύοντας το γιαούρτι με όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το σκόρδο λιωμένο. Αφήνετε το κοτόπουλο στη μαρινάτα 4 ώρες στο ψυγείο και κατόπιν το ψήνετε αλείφοντας το συχνά με τη μαρινάτα. Το σερβίρετε ζεστά, περιχυμένο με χυμο λεμονιού.
3 αστέρια από 11 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες