Πρασοπατατόσουπα βάλσαμο 2 ψήφοι

Από MARIONGA
Πρασοπατατόσουπα βάλσαμο
Απλούστατη, ελαφρά και ιδιαίτερα εύγεστη σούπα βελουτέ, ιδανική τόσο για εργαζόμενους που θέλουν να φάνε κάτι ζεστό και σπιτικό αλλά δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν όσο και για πρώτο πιάτο.
 
 

Υλικά (4-5 μερίδες)

3 μεγάλα πράσα
πατάτες σε ίση ποσότητα (ή μάλλον βάρος) με τα πράσα
ελαιόλαδο ή μαργαρίνη για το σοτάρισμα
κρέμα γάλακτος ή γάλα
αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: Κύβος λαχανικών, μαϊντανός.

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη τα πράσα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος τους) και τις πατάτες, κομμένα όλα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε νερό ίσα που να μισοσκεπαστεί το μίγμα των λαχανικών (η σούπα μας δεν πρέπει να γίνει πολύ νερουλή αλλά παχύρρευστη) και αλατίζουμε. Προσθέτουμε αν θέλουμε ένα κύβο λαχανικών.
Αφήνουμε τα πράσα και τις πατάτες να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν εντελώς.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενό της με πολτοποιητή χειρός, ή, αν δεν έχουμε, στο μιξεράκι.
Σερβίρουμε την πρασοπατατόσουπα πολύ ζεστή, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο δυο-τρεις κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ ή ακόμα και γάλα φρέσκο, ένα φουσκωτό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο, πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες