Υλικά (6-8 μερίδες)
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 εκ. ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
135 γρ καλαμπόκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια καυτερή τσίλι σως
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 εκ. ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
135 γρ καλαμπόκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια καυτερή τσίλι σως
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο, το τζίντζερ και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και ζεσταίνουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά, κρατώντας το σκέπασμα και κουνώντας την κατσαρόλα, μέχρι να σταματήσει το σκάσιμο του καλαμποκιού. Βάζουμε το καλαμπόκι σε μια πιατέλα, πετώντας όσο δεν έχει σκάσει.2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και την τσίλι σως. Επαναφέρουμε το καλαμπόκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε, ώσπου να καλυφθεί ομοιόμορφα από το μίγμα. Προσθέτουμε αλάτι κατά τη γεύση και ανακατεύουμε καλά.
3. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο σε πιάτο.