Υλικά
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
3 κουταλιές μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζ. βούτυρο
6 κρόκοι αυγών
3 φλιτζ. νερό
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
2 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
3 κουταλιές μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζ. βούτυρο
6 κρόκοι αυγών
3 φλιτζ. νερό
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι-Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό
-Ανοίγετε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαγιά, ανακατεύοντας αργά και κυκλικά προς την ίδια φορά
-Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει
-Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο
-Ζεσταίνετε το νερό
-Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε
-Αφήνετε τη ζύμη να ανεβεί
-Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες
-Σε ένα τηγάνι καίτε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις πατάτες προσέχοντας να μην γίνουν τελείως πουρές
-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε
-Αφήνετε να κρυώσει
-Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα
-Βάζετε στη μέση μια κουταλιά πατάτα και κλείνετε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα
-Αφήνετε να ανεβούν
-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές