Υλικά (4 μερίδες)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
80-100 ml ζωμός λαχανικών που βράζει
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
400 γρ φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 καυτερές κόκκινες πιπεριές
5 σταγόνες τσίλι σος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κλαράκια μαϊντανού
300 γρ. ρύζι για ριζότο
30 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
80-100 ml ζωμός λαχανικών που βράζει
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
400 γρ φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 καυτερές κόκκινες πιπεριές
5 σταγόνες τσίλι σος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κλαράκια μαϊντανού
300 γρ. ρύζι για ριζότο
30 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο μαζί με τις καυτερές πιπεριές. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και περίπου το 1/4 από το ζωμό. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει μέχρι να φύγει το επί πλέον υγρό. Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό. Ανακατεύουμε συχνά κατά τη διαδικασία αυτή. Προσθέτουμε τυρί και βούτυρο.2. Ξεπλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μαζί με της τσίλι σος μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο.
3. Απλώνουμε τα μανιτάρια πάνω στο ριζότο μαζί με κλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.