Πεταλούδες με κοτόπουλο φρα διαβολο
Η έκφραση FRA DIAVOLO αναφέρεται σε πιπεράτα πιάτα Σημαίνει τον "Αδελφό Διάβολο" και αναφέρεται σε ένα Σικελό Ρομπέν των Δασών, τον Michele Pezza (1771-1806), που μεταμφιέζονταν σε Φραγκισκανό μοναχό, και τον αποκαλούσαν έτσι. Παίρνει χρόνο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να γίνει νοστιμότερη. Εύκολα το κάνουμε όσο καυτερό θέλουμε μεταβάλλοντας την ποσότητα του καυτερού λαδιού τσίλι ή προσθέτοντας καυτερές κόκκινες πιπεριές λιωμένες.
Υλικά (4-6 μερίδες)
Για το ζυμαρικό:
250 γρ. πεταλούδες ζυμαρικό
2,5 φλιτζ. ανθάκια μπρόκολου
Για τη σάλτσα Diavolo:
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές κορνφλάουρ
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
400 γρ. κοτόπουλο ψαχνό βρασμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι λάδι τσίλι
250 γρ. πεταλούδες ζυμαρικό
2,5 φλιτζ. ανθάκια μπρόκολου
Για τη σάλτσα Diavolo:
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές κορνφλάουρ
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
400 γρ. κοτόπουλο ψαχνό βρασμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι λάδι τσίλι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και 5 λεπτά πριν γίνει τελείως προσθέτουμε τα μπρόκολα και στραγγίζουμε.2. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κορνφλάουρ, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και την κάπαρη και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη χύτρα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε καυτό λάδι και το λάδι τσίλι με το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα του ζωμού με προσοχή. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάζει. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 ακόμη λεπτά.
4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το μίγμα ζυμαρικού και μπρόκολου.
5. Σερβίρουμε αμέσως.