Υλικά (6-8 μερίδες)
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο (περίπου 1 φλιτζ.)
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό βερμούτ ή ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κρέμα με λίγα λιπαρά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
225 γρ. φέτες καπνιστού σολομού κομμένες σε κομμάτια των 5 εκ.
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πεταλούδες χωρίς αλάτι και τις στραγγίζουμε.2. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό δοχείο των 25 εκ. και σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το κομμένο καρότο με 1/2 φλιτζ.άνι νερό, ώσπου να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε το βερμούτ και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το δοχείο από τη φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κομμάτια του σολωμού και το άνηθο.
3. Ανακατεύουμε το μίγμα του σολομού με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
|