Υλικά (8 μερίδες)
450 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό μετρίου μεγέθους
200 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές από βάζο στραγγισμένες και κομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
1,5 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξηρό
3/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι χοντροαλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
350 γρ. καρδιές αγκινάρας από βάζο στραγγισμένες και κομμένες
150 γρ. φιλέτο τόνου από κονσέρβα σε νερό στραγγισμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
200 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές από βάζο στραγγισμένες και κομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι
1,5 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξηρό
3/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι χοντροαλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
350 γρ. καρδιές αγκινάρας από βάζο στραγγισμένες και κομμένες
150 γρ. φιλέτο τόνου από κονσέρβα σε νερό στραγγισμένο
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.2. Στο μεταξύ σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε την κόκκινη πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
3. Βάζουμε το μίγμα τόνου-πιπεριάς στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Σερβίρουμε αμέσως.