Υλικά (2 μερίδες)
175 γρ. σος σαφράν (η συνταγή παρακάτω)
200 γρ. φιλέτο φρέσκου σολωμού
1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
150 γρ. πένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
φρέσκο πράσο κομμένο για γαρνίρισμα
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε και κρυώνουμε τις πένες με κρύο νερό.2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε το βούτυρο, το σολομό και την κρέμα σε ένα τηγάνι σοταρίσματος σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σολομό και μαγειρεύουμε, ώσπου να γίνει αδιαφανής. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τις κρύες πένες. Μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να καλύψει το ζυμαρικό και να χάσει το περισσότερο υγρό της.
3. Γαρνίρουμε με το πράσο.