Υλικά (2 μερίδες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1/2 φλιτζ. κολοκύθα από κονσέρβα
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές παχιά κρέμα
μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
250 γρ. πένες ή άλλο σωληνωτό ζυμαρικό
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη χύτρα μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κολοκύθα, το ζωμό, το νερό, την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που για 10 λεπτά.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλιτζ. από το νερό του.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα, μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά,μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε νερό από το ζυμαρικό, αν η σάλτσα στεγνώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.