Υλικά (2-4 μερίδες)
500 γρ.πένες ή λιγκουίνια
2 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα
1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι κομμένο
350 γρ.γαρίδες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση,
2 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλάκια σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα
1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι κομμένο
350 γρ.γαρίδες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση,
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια την κρέμα. Προσθέτουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το τυρί παρμεζάνα. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, ώσπου να αποκτήσει λεπτή ως μέτρια ρευστότητα.
3. Την αναμιγνύουμε με το ζεστό ζυμαρικό και το σπανάκι. Σερβίρουμε αμέσως.