Υλικά (3-4 φλιτζάνια)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 μέτρο λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
125 γρ. μανιτάρια κομμένα από βαζάκι
2 κουταλιές λικέρ από πορτοκάλι ή χυμός πορτοκαλιού
250 γρ. μαλακό τυρί κρέμας
360 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος
2 κουταλιές φύλλα μαϊντανού
1 κουταλιά πορτοκαλόφλουδα τριμμένη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα σε ξυσμένες φλούδες (προαιρ.)
κρακεράκια ή ωμά λαχανικά
1/2 μέτρο λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
125 γρ. μανιτάρια κομμένα από βαζάκι
2 κουταλιές λικέρ από πορτοκάλι ή χυμός πορτοκαλιού
250 γρ. μαλακό τυρί κρέμας
360 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος
2 κουταλιές φύλλα μαϊντανού
1 κουταλιά πορτοκαλόφλουδα τριμμένη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα σε ξυσμένες φλούδες (προαιρ.)
κρακεράκια ή ωμά λαχανικά
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι με παλμούς για να κοπεί χοντρό. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το λικέρ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει.2. Στο ίδιο μπλέντερ βάζουμε το τυρί κρέμας, τον τόνο, το μαϊντανό, την πορτοκαλόφλουδα, αλάτι και πιπέρι και τα δουλεύουμε διακεκομμένα μέχρι να αναμιχθούν. Προσθέτουμε το μίγμα κρεμμυδιού και μανιταριών και δουλεύουμε πάλι διακεκομμένα για να αναμιχθούν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα αμύγδαλα, αν θέλουμε. Με το κουτάλι περνάμε το μίγμα σε ένα ή περισσότερα μπολ, που τα παγώνουμε για αρκετές ώρες ή από βραδύς. Σερβίρουμε με κρακεράκια ή ωμά λαχανικά.