Πάστα σοκολάτας
Αυτή η συνταγή είναι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Ιδανικό για τη μέρα των ερωτευμένων καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ειδική περίσταση. Δοκιμάστε τη και θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά (1 φόρμα του κέικ σε σχήμα καρδιάς)
Για το παντεσπάνι:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
3 αυγά
50γρ κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ
βανίλιες, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (για όσους αρέσει η γεύση μπορούν να βάλουν περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού)
2 κουταλιές βιτάμ για το έλλειμμα της φόρμας
Για την κρέμα:
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουουερ
3 κρόκους αυγών
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
βανίλια
Για το σιρόπι σοκολάτας:
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
λικέρ αμαρέτο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το γλάσο:
700 γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
2 κουταλιές βιτάμ
Για γαρνίρισμα:
σιρόπι σοκολάτας
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
3 αυγά
50γρ κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ
βανίλιες, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (για όσους αρέσει η γεύση μπορούν να βάλουν περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού)
2 κουταλιές βιτάμ για το έλλειμμα της φόρμας
Για την κρέμα:
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουουερ
3 κρόκους αυγών
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
βανίλια
Για το σιρόπι σοκολάτας:
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
λικέρ αμαρέτο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
Για το γλάσο:
700 γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζάνι γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
2 κουταλιές βιτάμ
Για γαρνίρισμα:
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο τις βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με βιτάμ και ψήνουμε για περίπου 40'' στους 180-200 βαθμούς.Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το κόβουμε σε 3 φέτες και του ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με το γάλα (ή κρέμα γάλακτος) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, το κορν φλαουερ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε (να μη σβολιάσει). Μόλις δέσει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τους κρόκους, την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, το βιτάμ και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό μας, σκεπάζουμε με τη φέτα το παντεσπάνι, ξαναρίχνουμε κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα το γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο. Αφού κρυώσει το γλυκό μας ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε τη σοκολάτα μέσα στο γάλα σε μπεν-μαρι και καλύπτουμε το γλυκό. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και είναι έτοιμο! Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι σοκολάτας!!