Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά
Η μυστική συνταγή των Αζτέκων περιελάμβανε βανίλια, κανέλα, γλυκάνισο και άλλα μπαχαρικά. Ιδού, λοιπόν, μια συνταγή ροφήματος κακάο με διάφορα μπαχαρικά που αναδεικνύουν το άρωμα του, ιδανική για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Υλικά (4-6 κούπες)
200 γρ. μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο
1 μπαστουνάκι βανίλια
1 μπαστουνάκι κανέλα
2 καρφιά γαρύφαλλο
1 μοσχοκάρυδο
2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
250 ml νερό
750 ml πλήρες γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
4 πρέζες κακάο ή κανέλα
1 μπαστουνάκι βανίλια
1 μπαστουνάκι κανέλα
2 καρφιά γαρύφαλλο
1 μοσχοκάρυδο
2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
250 ml νερό
750 ml πλήρες γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
4 πρέζες κακάο ή κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το νερό και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Απομακρύνετε τα από τη φωτιά και σουρώστε. Ξαναβάλτε στη φωτιά το νερό που προέκυψε μετά το σούρωμα και προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας. Βγάλτε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. Συνεχίστε να ανακατεύετε. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, αδειάστε τη σαντιγί πάνω από το μίγμα της σοκολάτας και αφήστε το για λίγα λεπτά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Σερβίρετε το ρόφημα σε κούπες και πασπαλίστε κάθε κούπα με κακάο ή κανέλα, ό,τι προτιμάτε.Και μην ξεχνάτε: πίνεται πολύ ζεστή!